Caută
Close this search box.

Servicii CSIRT proactive şi reactive

Protejează permanent sistemele informatice împotriva atacurilor cibernetice, cu ajutorul serviciilor noastre de securitate proactive şi reactive.

Ce presupun
serviciile CSIRT
proactive şi reactive?

Incluse în gama serviciilor de tip CSIRT, serviciile proactive şi reactive presupun:

  • Servicii de implementare, operare și suport pentru tehnologii de protecție și monitorizare la sediul clientului (infrastructura clientului);
  • Servicii tip SOC (Security Operations Center), utilizând SOC-ul propriu;
  • Soluție standard Cyber-In-A-Box pentru IMM-uri;
  • Servicii de alertare și suport în cazul apariției unui incident de securitate, utilizând personalul și capabilitățile soluțiilor utilizate în SOC-ul propriu.
Dacă securitatea cibernetică proactivă implică identificarea și soluționarea riscurilor înainte de apariția unui atac, securitatea reactivă implică răspunsul rapid pentru reluarea activităţii în urma unui atac. Iar pentru că ambele sunt esenţiale, indiferent de profilul sau mărimea organizaţiei, îţi punem la dispoziţie servicii complete în acest sens.

Serviciile noastre CSIRT proactive

shop_scanare
Serviciu scanare vulnerabiltăți
Serviciu remote de scanare a sistemelor IT în vederea identificării vulnerabilitățlor existente și întocmirea unui raport ce conține elementele identificate și propuneri privind măsurile de remediere ale acestora. Testarea se realizeaza din interiorul rețelei utilizând conexiuni remote.
De la 350 euro
shop_pentest
PenTest
Servicii de testare securitate tip pentest – din exteriorul rețelei – pentru identificarea vulnerabilităților existente, analiza posibilităților de exploatare a acestora și întocmirea unui raport cu elementele identificate și exploatate, precum și propuneri privind măsurile de remediere.
De la 999 euro

În cazul în care clientul nu dispune de o echipă dedicată sau dorește externalizarea serviciilor de monitorizare, certSIGN oferă servicii tip SOC (Security Operations Center), utilizând SOC-ul propriu, certSIGN fiind una dintre primele companii private care au investit în acest domeniu în România, având o largă expertiză și fiind primul CERT privat din ţară acreditat Trusted Introducer începând din februarie 2015 sub numele de certSIGN CERT.

Serviciile oferite:

  • monitorizarea infrastructurii IT;
  • monitorizarea securităţii cibernetice a sistemelor (bazată pe soluții de tip SIEM);
  • servicii de alertare.

Pentru a răspunde întrebărilor: “Cu ce ne protejăm?”, “Cum monitorizăm operarea corespunzătoare a măsurilor de protecție?”, “Cum monitorizăm funcționarea serviciilor?”, certSIGN oferă servicii proactive ce includ servicii de implementare, operare și suport pentru tehnologii de protecție și monitorizare la sediul clientului (infrastructura clientului), tehnologiile aflate în aria de competență fiind:

  • Soluții de management al asseturilor (management active IT HW/SW, management al utilizatorilor, management de patch-uri, management de configurații);
  • Soluții de management al vulnerabilităților;
  • Soluții de management al log-urilor (achiziționarea și gestiunea centralizată a evenimentelor de tip log de la echipamente și aplicații, stocarea logurilor în conformitate cu politică de securitate);
  • Soluții de asigurare a securității rețelei (protecția perimetrală a rețelei, protejarea accesului în rețea, protecția rețelelor wireless, soluții Firewall/NGFW/UTM, IDS/IPS, Securitate VPN, Wireless Networks – WiFi);
  • Soluții de asigurare a securității datelor (produse certSIGN și terțe);
  • Soluții de asigurare a securității dispozitivelor terminale și mobile (securitate endpoint și mobile, securitate endpoint managed, securitate mobile managed, UEM);
  • Soluții de asigurare a securității comunicațiilor (securitate server mail, T4M);
  • Soluții de asigurare a monitorizării operaționale IT și de securitate (soluții SIEM și ITSM).
Gestionarea accesului privilegiat (PAM – Privileged Access Management) se referă la soluțiile care ajută la securizarea, controlul, gestionarea și monitorizarea accesului privilegiat la asset-urile critice.Pentru a atinge aceste obiective, soluțiile PAM preiau de obicei datele de identificare ale conturilor privilegiate – respectiv conturile de tip administrator sau root – și le plasează într-un depozit securizat care izolează utilizarea conturilor privilegiate pentru a reduce riscul de a fi furate/pierdute/utilizate în mod fraudulos. Odată ajunse aceste date în depozit, administratorii de sistem trebuie să treacă prin sistemul PAM pentru a le accesa. Cu soluțiile PAM administratorii sunt autentificați, iar accesul și activitatea lor este înregistrată.Prin centralizarea datelor de identificare privilegiate într-un singur loc, sistemele PAM pot asigura un nivel ridicat de securitate pentru acestea, pot controla cine le accesează, pot înregistra toate accesele și pot monitoriza orice activitate suspectă.

certSIGN oferă soluții Wallix pentru a ajuta organizațiile să mențină controlul complet și vizibilitatea asupra sistemelor și datelor lor cele mai critice. O soluție robustă PAM asigură monitorizarea tuturor acțiunilor utilizatorului, inclusiv cele întreprinse de utilizatorii privilegiați și poate fi verificată în caz de încălcare a securității.

Analiza traficului de rețea (NTA – Network Traffic Analysis) este procesul de interceptare, înregistrare și analiză a modelelor de comunicare a traficului de rețea pentru a detecta și răspunde amenințărilor de securitate. NTA utilizează o combinație de machine learning, analiză avansată și detectare bazată pe reguli pentru identificarea activităților suspecte în rețelele enterprise. Instrumentele NTA analizează continuu înregistrările de trafic brut și / sau fluxurile pentru a construi modele care reflectă comportamentul normal al rețelei. Atunci când instrumentele NTA detectează tipare anormale de trafic, acestea emit alerte.

Caracteristici cheie:

  • vizibilitate largă a traficului de rețea
  • analiza traficului criptat
  • urmărirea unui endpoint
  • trafic de rețea de referință
  • detectare și răspuns

certSIGN oferă Vectra Cognito Detect pentru procesele NTA, de asemenea folosite în serviciile noastre MSSP. Cognito Detect automatizează urmărirea atacatorilor cibernetici, arată unde se ascund și vă spune ce fac. Amenințările cu cel mai mare risc sunt triate instantaneu, corelate cu endpoint-urile și prioritizate, astfel încât echipele de securitate să poată răspunde mai rapid pentru a opri atacurile în curs și a evita pierderea de date.

Pentru a veni în întâmpinarea clienților tip IMM, clienți care în general gestionează infrastructuri IT reduse din punct de vedere al complexității, certSIGN a dezvoltat o soluție standard numită Cyber-In-A-Box, soluție ce poate fi adaptată în funcție de nevoile specifice ale clientului.

Conceptul certSIGN privind securitatea cibernetică pentru IMM-uri include 3 nivele:

  • Protecție de bază sau Igienă cibernetică – ce include asigurarea măsurilor de protecție minimale ce nu ar trebui să lipsească niciunui client (protecția perimetrală a rețelei cu firewall, IPS, protecție antimalware, soluții de backup, managementul utilizatorilor și al drepturilor de acces, instruirea utilizatorilor);
  • Managementul securității cibernetice – ce include asigurarea informării și vizibilității asupra asseturilor clientului, a vulnerabilităților existente și a comportamentul și evenimentelor survenite în cadrul funcționării echipamentelor și sistemelor, prin gestionarea evenimentelor de tip log;
  • Monitorizarea, alertarea, răspunsul la incidente de securitate – servicii CSIRT.

Dacă nivelul de Protecție de bază este realizat la nivel IMM, de obicei, utilizând departamentele IT proprii, nivelele superioare, în general, lipsesc sau sunt tratate superficial.

Cyber-In-A-Box își propune să adauge capacitatea de management al securității cibernetice la nivelul IMM-urilor prin utilizarea unei soluții la cheie care asigură:

  • Managementul asseturilor – Ce protejăm?
  • Managementul vulnerabilităților – Cât de vulnerabili suntem?
  • Managementul logurilor – Ce se întâmplă în rețeaua noastră?

Această soluție este un element necesar și prin prisma auditurilor specifice conform legislației incidente, cele 3 elemente gestionate fiind subiectul comun investigat de orice auditor.

Având în vedere că la nivel IMM dimensiunile rețelelor și serviciile oferite diferă, soluția Cyber-In-A-Box este una adaptabilă, nivelul de licențiere a aplicațiilor incluse fiind adaptat nevoilor clientului.

certSIGN oferă adaptarea și livrarea soluției, conform nevoilor beneficiarului și servicii de operare a soluției, raportare periodică și suport în cazul auditurilor de securitate utilizând soluția ofertată.

White Paper Directiva NIS şi Legea 362/2018

certSIGN vă pune la dispoziţie o gamă de servicii ce acoperă cerințele privind securitatea sistemelor şi informațiilor, în conformitate cu Legea nr. 362/2018 de transpunere a Directivei NIS.

Serviciile noastre
CSIRT reactive

Pentru a răspunde la întrebarea „De unde aflăm și ce facem în cazul în care suntem victima unui atac informatic?”, certSIGN oferă servicii de alertare și suport în cazul apariției unui incident de securitate, utilizând personalul și capabilitățile soluțiilor utilizate în SOC-ul propriu.

Lasă-ne un mesaj
şi te contactăm noi!

Transmite-ne datele tale şi un mesaj, iar noi te vom contacta pentru a-ţi răspunde la toate întrebările privind serviciile noastre de securitate proactive şi reactive.

    * campuri obligatorii

    Ai nevoie de mai multe informații?

    Selectează un subiect și citește recomandările noastre. Dacă nu ai găsit ce căutai solicită indicații suplimentare. 

      WindowsMac

      *Tipul de fișiere acceptat: pdf, jpg si png. Marime maxima: 5mb

      Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

      Am luat cunoștință de informațiile cuprinse în “Politica de confidenţialitate”

      Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale în scopuri de marketing
      în conformitate cu “Politica de confidenţialitate”.

      TOKEN-urile pentru semnătura electronică pot fi utilizate în continuare de ORICE deținător de certificat digital, în aceleași condiții ca pana in prezent. Nu este necesara schimbarea tokenului pentru semnătură.

      Mesajul prezent pe site-ul  ANAF privind tokenurile JWT și OPAQUE se adresează EXCLUSIV persoanelor din domeniul tehnic IT: dezvoltatorilor de aplicații  ce utilizează servicii web ce folosesc protocolul OAUTH. Daca nu faceți parte din aceasta categorie va rugăm ignorați mesajul. 

       Pentru verificarea informației vedeți si manualul de utilizare din mesajul de pe site-ul ANAF, pagina 2.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Detalii legate de semnătura electronică sunt disponibile pe pagina cu Răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări ale clienților.

      Rapid pot fi aflate informații utile despre costuri, modalități de obținere, achiziție online, identificare video, instalare şi utilizare:

      • Pașii pentru e-Factura;
      • Ce semnătură aleg;
      • Cum cumpăr online;
      • Cum folosesc semnătura.

      Sunt descrise și:

      • Modalitatea de obținere a documentului de confirmare pentru ANAF/ SPV;
      • Pașii pentru obținerea unui certificat de semnătură electronică utilizat în SPV/e-Factura.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

       

      Detalii legate de modalitatea de personalizare semnăturii astfel încât în aspectul acesteia să fie incluse și informațiile solicitate de OUG 140/2020  cu privire la specialiștii din domeniile construcții, arhitectură și urbanism sunt disponibile pe pagina Creare aspect semnătură OUG 140/2020

      De asemenea, alte informații legate de semnătura electronică sunt disponibile pe pagina cu 

      Răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări ale clienților

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Pentru a obține de la certSIGN certificatul calificat de semnătură electronică, pentru semnarea documentelor din domeniile construcţii, arhitectură şi urbanism în conformitate cu OUG 140, sunt necesare:

      • identificarea viitorul titular de certificat pentru semnătură electronică;
      • completarea și prezentarea documentelor specifice;
      • plata proformei primite din partea certSIGN.

       DOCUMENTELE

      Transmite-ne un mesaj și solicită documentele necesare pentru achiziția Kit-ului de semnătură. Vei primi din partea certSIGN un set de documente pe care trebuie să le completezi cu datele viitorului titular de certificat pentru semnătură.

      Documentele originale semnate (2 exemplare) alături de copiile documentelor ce atestă încadrarea profesională trebuie prezentate către certSIGN. Pe scurt, sunt necesare:

      ORIGINAL (2 exemplare, semnate): “Contract”, “Termeni și condiții generale”.

      Pentru cazul documentelor transmise prin curier: “Declarația” completată după modelul certSIGN

      • autentificată la notar SAU
      • atestată de un avocat în temeiul art.3 al.3 din legea 51/1995

      COPIE pentru: Cartea de identitate a titularului, Certificatul de Înregistrare Fiscală, Documentul atestare profesională,

      IDENTIFICAREA

      În vederea identificării, persoana pe numele căreia certSIGN va emite certificatul digital calificat se va prezenta personal, cu actul de identitate original, la unul din reprezentanții certSIGN la nivel național sau la sediile certSIGN.

      Alternativ, identificarea titularului de certificat se mai poate efectua și transmițând documentele de mai sus la sediul certSIGN însoțite obligatoriu de “Declarația” completată după modelul certSIGN (autentificată la notar sau atestată de un avocat în temeiul art.3 al.3 din legea 51/1995)

      ATENTIE! Pentru fiecare Entitate emitentă ( ex. OAR, ISCIR etc) se emite câte un certificat pentru semnătură electronică!

      Citește despre Semnătura electronică în construcţii, arhitectură şi urbanism

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Detalii despre descărcarea certificatului titularului și a certificatului intermediar solicitate la înregistrarea pentru depunerea declarațiilor vamale folosind semnătura electronică sunt disponibile pe pagina Utilizarea certificatului de semnătură electronică în platforma Sistemul Informatic Integrat Vamal

      Pentru acces în Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) la secțiunile AES și NCTS5 RO UMG Trader Producție trebuie să încărci în platforma UMG Trader, într-unul dintre formatele .cer/.der/.crt, certificatul tău calificat și certificatul intermediar al autorității care a emis certificatul.

      CUM OBȚIN CERTIFICATUL PERSONAL ÎN FORMATUL SOLICITAT?

      Conectează token-ul sau deschide aplicația Paperless vToken și urmează acești pași.

      Nu ai tokenul/ aplicația la dispoziție?

      Accesează link-ul https://registru.certsign.ro/cgi-bin/pubra/pubra/get_cert , completează datele din certificatul calificat (nume și prenume complet sau adresa de email), identifică certificatul cu care dorești înregistrarea și apasă butonul „Descarcă DER”.

      Certificatul calificat se va descărca în mod automat în format .crt.

      CUM OBȚIN CERTIFICATUL INTERMEDIAR ÎN FORMATUL SOLICITAT?

      Pentru descărcarea certificatului autorității intermediare certSIGN accesează unul dintre link-urile:

      Certificatul intermediar se va descărca în mod automat în format .crt.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      IDENTIFICAREA VIDEO NEASISTATĂ este un element important în procesul de obținere a semnăturii electronice cu certificat digital calificat.

      Procedura de identificare este simplă, dar strictă. Ea poate fi făcută după efectuarea plății certificatului și doar urmând indicațiile furnizate de certSIGN, astfel:

      • Efectuează plata și apoi se vor afișa pagina și link-ul ce trebuie accesat pentru identificarea video;
      • Pregătește documentul de identitate original și telefonul înainte de a începe. Verifică descrierea detaliată a condițiilor
      • Urmărește indicațiile afișate pe ecran.

       

      AI FINALIZAT IDENTIFICAREA VIDEO, DAR N-AI PRIMIT NICIUN EMAIL?

      În maxim 24 ore, după parcurgerea procesului de identificare video, vei fi informat pe e-mail cu privire la validarea/respingerea acestuia.

      IDENTIFICAREA VIDEO A FOST RESPINSĂ?

      Din partea certSIGN vei primi un email cu un nou link pentru reluarea procedurii de identificare video. Condițiile ce trebuie respectate sunt aceleași.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Codurile PIN/PUK reprezintă elemente de siguranță cu ajutorul cărora se folosește TOKEN-ul. Aceste coduri sunt confidențiale și nu trebuie dezvăluite nimănui, în nicio situație.

      Codul PIN = Token Password este parola cu care se utilizează tokenul.

      Codul PUK = Administrator Password este parola cu care se poate debloca tokenul.

      NU AI PRIMIT CODUL PIN/PUK?

      Transmiterea codurilor PIN/PUK pentru certificatul calificat PE TOKEN se poate face în 2 moduri:

      ELECTRONIC – dacă adresa de e-mail asociată certificatului digital calificat pentru semnătura electronică a fost validată și este una personală (are elemente în componența sa ce pot face legătura cu titularul certificatului – ex: ion.popescu@).

      Are 2 componente:

      • LINK transmis pe e-mail. Atenție! Prin accesarea link-ului se pot genera codurile PIN/PUK cu ajutorul codului de generare primit în plicul cu tokenul. Pentru generare aveți disponibile 3 încercări, după care se blochează link-ul, situație care trebuie semnalată către certSIGN;
      • Document ce însoțește kitul de semnătură electronică care include și tokenul fizic. În acest document se regăsește codul de generare.

      FZIC – în plic, prin curier – dacă adresa de e-mail asociată certificatului digital calificat pentru semnătura electronică NU a fost validată la completarea cererii de certificat sau dacă NU este una personală (nu are elemente în componența sa ce pot face legătura cu titularul certificatului – ex: office@).

       AI UITAT CODUL PIN?

      Pentru recuperarea codului PIN este nevoie de codul PUK al tokenului.

      • Accesează link-ul www.certsign.ro/ro/suport/ și urmează pașii descriși în secțiunea “Deblocarea dispozitivului”, ținând cont de modelul tokenului și de sistemul de operare al PC-ului / laptopului;
      • Încearcă o singură dată, notând codul PUK într-un New Text Document/ Notes pentru a avea posibilitatea să îl transferi în aplicația tokenului cu COPY/PASTE (fără spații).

      AI MACOS SI VREI SA SCHIMBI CODUL PIN AL TOKENULUI?

      Urmează instrucțiunile de Schimbare a codului PIN pe MacOS

      ATENŢIE! Sistemele de operare macOS Sonoma, Ventura și Monterey acceptă doar parole de maxim 8 caractere. Prin urmare, dacă folosești unul sin aceste sisteme de operare, la schimbarea codului PIN al TOKEN-ului, trebuie să pui o parolă de maxim 8 caractere.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Detalii legate de semnătura electronică sunt disponibile pe pagina cu Răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări ale clienților.

      Rapid pot fi aflate informații utile despre costuri, modalități de obținere, achiziție online, identificare video, instalare şi utilizare:

      • Pașii pentru e-Factura;
      • Ce semnătură aleg;
      • Cum cumpăr online;
      • Cum folosesc semnătura.

      Sunt descrise și:

      • Modalitatea de obținere a documentului de confirmare pentru ANAF/ SPV;
      • Pașii pentru obținerea unui certificat de semnătură electronică utilizat în SPV/e-Factura.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Pentru obținerea documentului de confirmare trebuie sa parcurgi următoarele etape, în această ordine:

      • instalează aplicația pentru TOKEN sau configurează accesul în Paperless webSIGN dacă ai certificat în CLOUD;
      • conectează TOKEN-ul la calculator sau deschide aplicația vToken dacă ai certificatul în CLOUD;
      • autentifică-te în pagina https://confirmare.certsign.ro și descarcă documentul de confirmare precompletat. Păstrează browser-ul deschis pentru a putea continua procedura;
      • semnează electronic documentul în aplicația Adobe Reader folosind certificatul digital de la certSIGN;
      • încarcă documentul înapoi pe pagina certSIGN de la butonul Încarcă;
      • descarcă documentul procesat de certSIGN, din aceeași pagină, în mai puțin de 5 minute;
      • depune documentul în SPV urmând instrucțiunile ANAF de la adresa:
        https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/#tabs-2.

      Urmărește unul dintre aceste tutoriale, în funcție de tipul de semnătură pe care îl ai.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Dacă ai nevoie și de alte informații pentru a alege ce tip de certificat calificat pentru semnătură electronică ți se potrivește verifică și informațiile din secțiunea: Ce semnătură aleg

      Detalii legate de semnătura electronică sunt disponibile pe pagina cu Răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări ale clienților.

      Rapid pot fi aflate informații utile despre costuri, modalități de obținere, achiziție online, identificare video, instalare şi utilizare:

      • Pașii pentru e-Factura;
      • Ce semnătură aleg;
      • Cum cumpăr online;
      • Cum folosesc semnătura:

      Sunt descrise și:

      • Modalitatea de obținere a documentului de confirmare pentru ANAF/ SPV;
      • Pașii pentru obținerea unui certificat de semnătură electronică utilizat în SPV/e-Factura.

      Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.

      Cum obții semnătura electronică în CLOUD?

      Semnătura electronică se realizează cu ajutorul unui certificat digital calificat iar pentru obținerea certificatului în CLOUD trebuie parcurse etapele:

      • Accesează paperless.certsign.ro
      • Alege certificatul în funcție de valabilitatea lui: 1, 2 sau 3 ani;
      • Completează formularul de înregistrare, inclusiv datele firmei dacă este cazul;
      • Efectuează plata;
      • Parcurge etapa de identificare video la distanță;
      • Verifică mesajul transmis de certSIGN la adresa e-mail indicată în formularul de înregistrare pentru a afla dacă a fost validat tot acest proces.

      În cazul în care informațiile primite sunt corecte și complete, la adresa de email indicată în formularul de înregistrare, certSIGN va trimite două invitații:

      • pentru configurarea mecanismului de autorizare;
      • pentru crearea contului în platforma de semnare Paperless webSIGN. Din invitația de creare cont poate fi descărcată și aplicația tokenului virtual Paperless vToken.

      Cu ajutorul acestor componente vei putea configura și utiliza semnătura electronică calificată în CLOUD. Dreptul de utilizare al semnăturii electronice în cloud va fi acordat după configurarea mecanismului de autorizare și crearea contului de utilizator în platforma de semnare Paperless webSIGN.

      După realizarea pașilor din cele două invitații, la prima logare în contul tău din platforma de cloud, se emite certificatul digital.

      * ATENŢIE! Dacă dorești să folosești certificatul în cloud la instituții precum ANAF, SPV, AFM etc. pentru semnarea documentelor / autentificarea la platforme web ce solicită acest lucru, o poți face local, nu în cloud, pe sistem de operare Windows. În afară de certificatul în cloud și Windows (versiuni 8.1, 10 sau 11) ai nevoie de aplicația tokenului virtual Paperless vToken (inclusă în pachet).

      Cum obții semnătura electronică cu TOKEN?Semnătura electronică se realizează cu ajutorul unui certificat digital calificat, iar pentru obținerea certificatului pe TOKEN trebuie parcurse etapele:
      • Accesează emitere2.certsign.ro
      • Alege certificatul în funcție de valabilitatea lui: 1, 2 sau 3 ani;
      • Completează formularul de înregistrare, inclusiv datele firmei dacă este cazul;
      • Efectuează plata;
      • Parcurge etapa de identificare video la distanță;
      • Verifică mesajul transmis de certSIGN la adresa de e-mail indicată în formularul de înregistrare pentru a afla dacă a fost validat tot acest proces.
      În cazul în care informațiile primite sunt corecte și complete, la adresa poștală indicată în formularul de înregistrare, certSIGN va transmite un plic conținând:
      • TOKEN-ul cu certificatul digital calificat;
      • Documentul conținând certificatul digital în formă printată.
      Codurile PIN / PUK și instrucțiunile vor fi livrate independent de plicul ce conține TOKENUL. Livrarea acestor coduri se poate face: 
      • electronic (pe email va fi transmis un mesaj ce conține un link de generare a documentului cu aceste coduri);
      sau
      • fizic (prin curier va fi transmis un plic cu documentul securizat).
      Pentru mai multe informații poți vizita și pagina Semnătură electronică cu token.